Barnötter
Idealiskt att bjuda på som tilltugg till drinken på partyt.
180 °C.
500 g blandade nötter (såsom skalade jordnötter, cashewnötter, paranötter, hasselnötter, valnötter, pecannötter och hela oskalade mandlar)
2 msk grovt hackad färsk rosmarin
½ tsk cayennepeppar
2 tsk mörkt muscovadoråsocker
2 tsk grovsalt
1 msk smält osaltat smör
Häll nötterna i en stor skål, blanda dem och häll ut dem på en ugnsplåt. Rosta dem i ugnen tills de har fått en ljust gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.
I en stor skål blandar du rosmarin, cayennepeppar, muscovadoråsocker, salt och smält smör. Vänd de rostade nötterna i det kryddade smöret, och servera dem varma. Har du en gång smakat dem kan du inte sluta äta dem.
180 °C.
500 g blandade nötter (såsom skalade jordnötter, cashewnötter, paranötter, hasselnötter, valnötter, pecannötter och hela oskalade mandlar)
2 msk grovt hackad färsk rosmarin
½ tsk cayennepeppar
2 tsk mörkt muscovadoråsocker
2 tsk grovsalt
1 msk smält osaltat smör
Häll nötterna i en stor skål, blanda dem och häll ut dem på en ugnsplåt. Rosta dem i ugnen tills de har fått en ljust gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.
I en stor skål blandar du rosmarin, cayennepeppar, muscovadoråsocker, salt och smält smör. Vänd de rostade nötterna i det kryddade smöret, och servera dem varma. Har du en gång smakat dem kan du inte sluta äta dem.
recept Nigella, kort och gott
Kommentarer
Trackback