Minitoast med choklad och fleur de sel

Sätt ugnen på 175°. Lägg en smal baguette (som inte är gjort på surdeg) på en skärbräda och skär tunna skivor på snedden, drygt ½ cm tjocka. Ungefär 20 stycken är lagom. Lägg skivorna på en plåt. Toppa med en tunn ruta mörk choklad av bästa sorten. Det ska vara en ganska liten bit choklad, som en lagom munsbit. Ställ in plåten i ugnen och grädda tills chokladen precis smält, men utan att den rinner. Lägg snabbt upp dem på ett fat och ringla först lite av din allra finaste olivolja över, strö sedan lite fleur de sel eller grovt havssalt över. (Testa gärna mängderna olja och salt på en skiva och provsmaka den innan du gör färdigt alla snittarna. Det ska vara precis så mycket salt att chokladsmaken förhöjs, snittarna ska inte uppfattas som salta.) Servera genast till hungriga gäster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback