Citron- och senapsglacerad kyckling med honung

image54
4 port

8 kycklingben
salt och peppar

Citron- och senapsglaze:
2 msk flytande honung
rivet skal och pressad saft av 1 citron
1 msk grov dijonsenap eller
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk grovkornig senap

Ljumma haricots verts:
200 g färska haricots verts
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
4 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
2 msk hackad bladpersilja


Sätt ugnen på 200º. Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze. Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar. Krydda kycklingen med salt och peppar.

Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olja och vinäger. Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja. Servera bönorna till kycklingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback