Fetaostlax

Igår blev det klyftpotatis med fetaostlax. Riktigt mumsigt!

4 port, 35-45 min, Favorit!

 
200°

Hel laxfilé
150 g Fetaost
2 dl Creme Fraiche
1-1½ dl Blandade oliver (gröna/svarta)
1 vitlöksklyfta
Oregano



Mosa fetaosten och hacka oliverna fint. Blanda med creme fraichen. Krydda med oregano och pressa i vitlöken. Gillar du vitlök kan du ta två men smaka av. Röran ska inte bli för lös så ha inte i för mycket creme fraiche, då rinner den av laxen. Smeta ut röran över fisken och in i ugnen i ca 20?30 min beroende på hur stor och tjock laxbiten är.

Jag brukar servera med ungsrostade rotfrukter. Men inte igår, orkade inte stå och skiva rotfrukter så det blev färdig fryst klyftpotatis. Men det funkade lika bra det. Sås behövs inte till. Laxen har ju röran och när man gör rotfrukter så blir dem väldigt saftiga i ugnen så sås behövs aldrig.

Kommentarer
Postat av: majda

Skriv den 1000:e kommentaren i min blogg och vinn en hemlig present!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback