Örtfyllda smörsnäckor
30 st
125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
1/2 dl färska eller 1 msk torkade örtkryddor t ex
rosmarin, körvel, timjan, oregano
1/2 dl finhackad persilja
1 ägg
havssalt
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång, 1/2 cm tjock kaka. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över havssalt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
1/2 dl färska eller 1 msk torkade örtkryddor t ex
rosmarin, körvel, timjan, oregano
1/2 dl finhackad persilja
1 ägg
havssalt
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång, 1/2 cm tjock kaka. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över havssalt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Kommentarer
Trackback