Grillad filé med limeyoghurt

spännande smaker.
4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
4 msk smör-&rapsolja
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Limeyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1/2 tsk sambal oelek
2 krm salt
4 msk smör-&rapsolja
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Limeyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1/2 tsk sambal oelek
2 krm salt
Blanda yoghurt, limeskal och -saft, sambal och salt. Rör ihop smör-&rapsolja, salt och vitlök. Pensla köttet med 1 msk av kryddsmöret. Grilla köttet runt om över glöd ca 15 min. Skiva köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad. Häll resten av kryddsmöret över köttet. Servera såsen och kokt färskpotatis till. (eller bakpotatis, klyftpotatis...)
Låter som en sommarrätt men den funkar lika bra under vintern också, det är bara att anpassa den lite. Stek fläskfilén snabbt i en stekpanna så att den får färg runt om. Rulla sedan in den i folie och in i ugnen i ca 20 min. Klart!
recept från arla.se
Kommentarer
Trackback