Krämig risotto med citron

Nu har jag flyttat receptet från Måste prova! till Middag. För idag blev det risotto med lövbiff. Måste säga att jag blev imponerad av mig själv av hur bra det gick på första försöket. Har aldrig gjort risotto innan men om man bara följde receptet så var det inga problem. Prova!

4 portioner


1 msk smör
1 msk olivolja
2 ½ dl arborioris(3 dl)
12 dl kycklingbuljong
rivet skal från en citron
1 dl creme fraiche
1 dl riven parmesanost
havssalt

Hetta upp smör och olja tills det skummar i en 4-5 liter kastrull. Tillsätt ris och rör om.Låt steka i ett par minuter och tillsätt sedan 1-2 dl av kycklingbuljongen. Rör om, fortsätt koka, när det börjar se torrt ut i kastrullen tillsätter du yterligare lite buljong. När ungefär hälften av buljongen har absorberats av riset rör du ner hälften av det rivna citronskalet. Tillsätt mer buljong på samma sätt som tidigare. Smaka av riset när all buljong absorberats, om det är för hårt(det ska vara al dente, färdigkokt men med tuggmotstånd), tillsätter du lite hett vatten. När risotton känns fast och inte mosig, rör ner creme fraiche, resten av citronskalet och parmesanosten. Smaka av med salt om det behövs. Risotton ska vara lös och krämig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback