Linguine med citron, creme fraiche och parmesan

Pasta till 4 personer, eller till 6 om den serveras som förrätt

havssalt
450 g linguinepasta
1 bir parmesanost
2 citroner
3 nävar ruccola, grovhackad
1 ½ dl creme fraiche
nymalen svartpeppar

Koka upp en stor kastrull med vatten och salta rejält, det ska smaka salt. Lägg i linguinen och koka den al dente, den ska fortfarande vara lite hård i mitten. Finriv under tiden en näve parmesanost i en stor skål. Riv skalet från citronerna fint ner i skålen och tillsätt ruccolan. Ta vara på cirka 2 ½ dl av det kokande pastavattnet, pressa en av citronerna och ta vara på saften.

När pastan är färdig, låt den rinna av och häll den i skålen med osten, ruccolan och citronskalet. Häll direkt över sitronsaften och lite av pasta vattnet. Tillsätt creme fraiche och rör om i pastan så att alla ingredienser blandas ordentligt ? pastan täcks av sås, oste smälter, ruccolan mjuknar och alla smaker förenas. Salta och peppra. Provsmaka ett pastastrå och tillsätt eventuellt mer citronsaft, salt, peppar eller crem fraiche. Tillsätt lite mer pastavatten om pastan verkar torr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback