Topp-Hat mums!

image96

Räcker till 12 st cupcakes

Detta bara jag måste testa! Det är som en stor mums-mums och vem gillar inte mums-mums?

En sats vanliga chokladmuffins 12 portioner.

Marängfyllningen
4 dl socker
3 stora ägg vitor
några droppar vinäger
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk mandelextrakt

Chokladglacyren
2 1/3 dl hackad choklad
3 tsk rapsolja

Gör muffins.

Marängen
Blanda äggvita, strösocker och några droppar vinäger i en rostfri bunke. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Häll i vanilj- och mandelextraktet.

Fyll en sprits med marängsmeten. Sprita marängen på muffinsen i cirklar för att få dem konformade. Ställ in de färdigspritsade muffinsen i kylen eller skafferiet medans du gör chokladglacyren.

Chokladglacyren
Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i rapsoljan. Häll över i en mindre skål och låt svalna i några minuter. (ca 15 min) Ta tag i muffinsen i botten och doppa dem försiktigt i chokladen så att all maräng täcks. Låt droppa av och ställ på en plåt med bakplåtspapper

Låt stelna i rumstemperatur i 15 min. Ställ sedan in i kylen i ca 2 timmar så att glacyren kan stelna ordentligt.

Kan förvaras i kyl upp till 3 dagar.

Kommentarer
Postat av: maria

Åh så fina, och säkert supergoda ! :)

Postat av: Hej hej :)

Såg jätte smarrig ut :)

Men en fråga, går dom frys in nrä man gjort "toppen" ?

2012-02-09 @ 11:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback