Krypa upp i soffan

image98
Ska iväg till ICA Focus nu och köpa lite fredags mys-mat. Till efterrätt blir nog en Ben & Jerry glass... om de har min favorit det vill säga. Denna köpte jag senast vi var och handlade. Tyckte inte den var sååååå god. (i.o.m att den fortfarande finns kvar hemma) Min favorit är Chocolate therapy. Den är en mumsig chokladdröm som har allt.

Topp-Hat mums!

image96

Räcker till 12 st cupcakes

Detta bara jag måste testa! Det är som en stor mums-mums och vem gillar inte mums-mums?

En sats vanliga chokladmuffins 12 portioner.

Marängfyllningen
4 dl socker
3 stora ägg vitor
några droppar vinäger
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk mandelextrakt

Chokladglacyren
2 1/3 dl hackad choklad
3 tsk rapsolja

Gör muffins.

Marängen
Blanda äggvita, strösocker och några droppar vinäger i en rostfri bunke. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Häll i vanilj- och mandelextraktet.

Fyll en sprits med marängsmeten. Sprita marängen på muffinsen i cirklar för att få dem konformade. Ställ in de färdigspritsade muffinsen i kylen eller skafferiet medans du gör chokladglacyren.

Chokladglacyren
Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i rapsoljan. Häll över i en mindre skål och låt svalna i några minuter. (ca 15 min) Ta tag i muffinsen i botten och doppa dem försiktigt i chokladen så att all maräng täcks. Låt droppa av och ställ på en plåt med bakplåtspapper

Låt stelna i rumstemperatur i 15 min. Ställ sedan in i kylen i ca 2 timmar så att glacyren kan stelna ordentligt.

Kan förvaras i kyl upp till 3 dagar.

Pasta gjord på linguine, vitlök, timjan

Koka pastan. Under tiden skivar du champinjonerna och lägger dem i en skål häll över lite olivolja. Riv vitlök i skålen, lite citronskal och juice av en halv citron, havssalt, vitpeppar och lite timjanblad över. Rör runt. Ta 1 dl av pastavattnet och spara. Häll av pastan och häll över den i skålen, häll i det sparade pastavattnet och blanda runt pastan med champinjonerna. Ha på massor med parmesanost och lite persilja över.

Nytt ur garderoben

image95

Köpte basilika i veckan och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den när jag använt det jag behövde. Dem brukar ju alltid dö så fort. Men så kom jag på att jag hade en kruka från Saga Form den blev perfekt på köksbordet iställer för de vissna tulpanerna.

Ny favorit bland magasinen

image94
Jag har hittat en ny favorit bland alla matmagasin. En engelsk.
Olive heter den. Massor med mumsiga recept och roliga tips. Se bara på förra månadens framsida! (på bilden)

Beskrivning av Olive:
Olive är en spännande tidning om mat och resor. Varje nummer innehåller över 60-talet lättlagade recept, en stor internationell restaurangguide, samt insidertips från stjärnkockar som Gordon Ramsay & Bill Granger. Dessutom resetips för den matintresserade, med en uttagbar cityguide.

Finns att köpa på tidningsbutiken för dig som inte har tillgång till pressbyrån eller liknande.