Chokladmuffins

8 stora/12 små, ej testat än...

150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Här är det riktiga receptet jag hittade. Men jag ska göra lite annorlunda. Jag ska blanda smör, ägg, gräddfil med varandra först. Sedan de torra ingredienserna för sig (strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao och salt). Sedan ska jag lätt och fort utan att röra runt för mycket. Blanda bara så att ingredienserna knappt blandar sig med varandra. Det är så dem blir stora har jag fått höra, så jag ska testa detta. Jag återkommer med bildbevis!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback