Oxfilé med gremolatasmör

image79

500 g oxfilé
smör
salt och peppar

Gremolatasmör:
100 g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Grönsakssallad:
4 morötter
1 rödlök
200 g haricots verts
2 msk pinjenötter
1 kruka romansallad
1 kruka basilika
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

 

Sätt ugnen på 125°. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Stek i ugn till 60° innertemperatur. Låt köttet vila 10 min. Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr, varm panna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter. Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssallad.

Tips! Använd gärna olika färger på morötterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback