Den 25 mars smäller det

Jag blev så sugen på våfflor idag. Nygräddade med lite grädde och sylt på. Mmmmm mums! Jag brukar alltid köpa färdig smet, eller pulver som man bara blandar med vatten. Så bekvämt! Men det är väl inte så svårt att göra egen egentligen... så jag letade upp ett recept. Förra året när vi blev sugna på våfflor i samband med våffeldagen (den 25 mars) så var den färdiga smeten helt slut i alla butiker.


image92

Våfflor
4 portioner

1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl vatten
1 dl mjölk
50 g smält smör eller 1/2 dl smör-&rapsolja

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet och vispa till en jämn smet. Rör ner mjölken och det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga eller mumsa i dig dem direkt med sylt och en klick grädde (eller creme fraiche har jag hört att man kan testa också).



image93



Hittade detta mumsiga tipset också!






2 avokado
200 g löjrom eller röd stenbitsrom
2 dl Arla Köket crème fraiche
1 dl finhackad rödlök
1 citron i tunna skivor

Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor eller bitar. Dela varje våffla i 4 bitar. Fördela avokado, löjrom, crème fraiche och rödlök på våffelbitarna. Garnera med citron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback