Pastafeber

image90


4 portioner

8 ½ dl specialvetemjöl
4 ½ dl vetemjöl
5 stora ägg
mjöl att pudra med


Göra pasta med elvisp
Använd degkrokarna på elvispen. Tillsätt mjölet til äggen/äggulorna och blanda på medelhastighet i ungefär 3 minuter eller tills degen blivit tät. Ta upp den ur degbunken och knåda den för hand i en minut eller tills den blor slät, mjuk och smidig. Slå in den i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 1 timme.

Kavla ut pastan
Jag har ju ingen pastamaskin så det blir kvael för mig. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den i två delar. Slå in den ena degbiten i plastfolien igen och platta till den andra med handflatan. Mjöla lätt på en ren arbetsyta och börja kavla degen med en kavel. Kavla alltid från dig, mjöl och vänd degen 90°. Fortsätt på det här viset tills du har ett mycket tunt pasta ark - ungefär 1-2 mm tjockt, beroende på vilken sorts pasta du vill göra.
Det är bra att ha en lång ganska tung kavel. När man kavlar ut degen kan man försöka forma den till en fyrkant, men det är inte viktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback